Online igehirdetés (.mp3)

Abban az esetben, ha weboldalunk átmenetileg nem üzemelne, az alábbi linken közvetlenül elérhetik online igehirdetésünket, amennyiben az adás folyamatban van. radio.juhand.hu

Rögzített felvételek

Igehirdetések szöveges formában

A hang és szöveges anyagok listájában a Name feliratra kattintva a legutolsó igehirdetés lesz legfelül.

Felhívás népszámláláson való nyilatkozásról
Takaró Tamás - 2022. 09. 20. 10:55
Címkék:
 

2022. október 1. - november 28.

Kedves Testvérek!

 

Október elsejétől népszámlálás kezdődik hazánkban. A népszámlálás során lehetőség lesz nyilatkozni többek között a keresztyén anyaszentegyházhoz és a református felekezethez való tartozásunkat is. Szeretettel kérünk és biztatunk mindenkit, hogy vállaljuk egyházhoz való tartozásunkat!

Az idei népszámlálásnak kiemelt jelentősége van. A mérésre ugyanis egy olyan évtizeddel a hátunk mögött, illetve olyan globális folyamatok közepette kerül sor, melyek szinte minden tekintetben ellene hatnak a keresztyénségnek, illetve annak, hogy az emberek keresztyén közösséghez tartozónak vallják magukat. Elég csak az Ateista Társaság kezdeményezésére gondolni, amely azzal a céllal indított mozgalmat, hogy hazánkban az önmagukat keresztyén gyökereikről nyilatkozók aránya 50% alá csökkenjen, mindezt többek között úgy, hogy számlálóbiztosokat toboroznak, akik kérdéseikkel akár befolyásolni tudják a bizonytalan megkérdezetteket. Ez egyrészt világosan jelzi, hogy közvetlenül hazánkban is jelen van a keresztyénellenes szándék, másrészt, ha a társadalom fele sem vallja keresztyénnek magát, akkor az a Krisztus tanításán nyugvó értékrend, etikai világnézet, ami meghatározza Európa és hazánk társadalmi berendezkedését, bárki által megkérdőjelezhetővé válik. Ennek pedig súlyos következményei lehetnek a jövőre nézve.

Ezért kérjük a testvéreket, hogy érezzük annyira fontosnak ezt az ügyet, hogy a népszámlálás alkalmával nem csak keresztényként, reformátusként nyilatkozunk önmagunkról, hanem családunkban, munkahelyünkön, környezetünkben mások figyelmét is hívjuk fel ennek jelentőségére.

Biztatjuk azokat, akik megtehetik, hogy jelentkezzenek számlálóbiztosnak! Nagyon fontos, hogy felelősségteljes emberek jelentkezzenek erre a pozícióra! A számlálóbiztosok munkájukért fizetést kapnak. Jelentkezni az önkormányzatoknál lehet, azonban mi is összegyűjtöttük fentiek kapcsán a legfontosabb információkat, melyekről érdeklődni a lelkészi hivatalban lehet.

 

Takaró Tamás Dániel

        lelkipásztor